Trillium Health Centre East and North Entrance Renovations

The Hospital required a retrofit of their existing main and north entrances at the Mississauga Site facility to incorporate expanded retail and waiting program, as well as improving circulation and wayfinding problems. The primary challenge in the design and implementation of the project was to maintain operations of the entrances and minimize disruption to patients and staff. The solution entailed a multi-phased approach that considered access, life safety concerns, impact to adjacent clinical areas as well as construction feasibility.

Location
Mississauga, ON
Completion Status
2012
Client
Trillium Health
Surface Size
1,800 sf
Key Personnel
Richard Shaw
Project Types
,

The new entrance provides a bright and open double-height atrium waiting and retail space with abundant natural light through the new floor to ceiling windows. A stone finish porcelain tile is used throughout the space to create a welcoming sense, while still facilitating the Hospital’s infection control and durability standards. A decorative suspended ceiling installation serves to define the space and reinforce its role as a comfortable gathering place, also promoting the corporate image of the Hospital as a community centre. The expansion of the north entrance also creates additional waiting and retail space, and serves to bring more natural light deeper into the facility.

Scroll to Top